Ura Reilalla on merkinnyt Helenalle uusia haasteita ja työssä kehittymistä

13.2.2023

Helenan ura Reilalla alkoi kesäkuussa 2020, jolloin hän aloitti Seifi-turvamyyjänä S-market Koivuhaassa. (Lue, mitä Helena kertoi työstään tuolloin!)

Helena työskenteli pääsääntöisesti yövuorossa, jossa iso osa työstä oli kuormien purkua ja tietysti turvallisuudesta huolehtimista kaiken muun työn ohella.

Yhdeksän kuukautta oli ehtinyt vierähtää uudessa työssä, kun Helena pääsi kokeilemaan seifin työtä pikakassan valvojana Prisma Sellossa. Tiivis yhteistyö Prisman valvomon kanssa antoi hyvät opit tehtävään.

”Työssä oli paljon apua ja etua siitä, että minulla on pitkä kaupan alan kokemus varsinkin hevi-puolelta. Pikakassalla oli helppoa tunnistaa, onko esimerkiksi omenat punnittu oikein. Jos kalliit luomuomenat oli punnittu halpojen omenoiden hinnalla, niin sen kyllä huomasin. Siinä sai tehdä tarkkaa työtä, ja paljon oli kiinni omasta asenteesta”, Helena kertoo. 

Helena halusi tehdä mahdollisimman paljon lisätöitä ja kävi mielellään tekemässä lisävuoroja eri kohteissa. Hän arvelee jääneensä siinä vaiheessa mieleen toimiston porukalle.

”Yritin olla mahdollisimman positiivinen ja aktiivinen.” 

Pikakassan valvojana Helena ehti työskennellä pari kuukautta, kun eteen tuli jälleen uusi mahdollisuus. Niinpä Helena lähti kokeilemaan seifipiiriä. Siinä työssä jokainen päivä oli erilainen, eikä koskaan tiennyt, mihin kohteeseen voi joutua.

”Siinä oltiin vähän kuin varahenkilönä. Jos yllättäviä poissaoloja tuli, niin ne yleensä nakitettiin seifipiirille.” 

Helena kertoo kaipaavansa haasteita. Kun vartijapuolella tuli auki vuoroesimiehen kesäsijaisuus, hän tiesi heti tilaisuutensa tulleen. Helenalla oli aikaisempaa esimiestaustaa kaupan alalta, joten hän päätti kokeilla kepillä jäätä ja haki vuoroesimiehen paikkaa. Ja sillä tiellä hän on edelleen.

Vartija-ala oli Helenalle vielä melko vieras, ja alkuun jokainen päivä toi mukanaan uusia haasteita.

”Niistä kuitenkin oppii, ja nyt tuntuu, että tässä työssä voisi viihtyä pidempääkin. Jokainen päivä on erilainen, eikä koskaan tiedä mitä vuoro tuo tullessaan”, Helena toteaa.

Pääsääntöisesti Helena tekee yövuoroja, mutta välillä hän päivystää myös viikonloppuisin päivävuoroissa. Työvuorot ovat 12–14 tunnin pituisia, ja vuoroja saattaa olla 4–5 putkeen. Sen jälkeen odottaa kuitenkin pitkät vapaat. Usein Helena saa nauttia jopa 7–8 päivän vapaista.

Nykyisin Helenan työvuoro alkaa ja päättyy Ässäkeskuksesta, jossa vartijoilla on oma piirikoppi. Iltaisin paikataan tarvittaessa avoimia vuoroja, käydään hälytyskäynneillä, suoritetaan poistumistarkastuksia ja tehdään henkilökunnalle omavalvontaa.

”Meille on ennakkoon suunniteltu myös kohdekäyntejä, jotka saattavat olla S-ryhmän kaupoissa tai sitten hotellikierroksia. Usein kun jää aikaa, niin käydään kentällä moikkaamassa myös työkavereita tai kysellään kuulumisia. Alue on laaja, sillä välillä käydään Hyvinkäällä ja välillä Porvoossa”, Helena kertoo. 

Lue muita työntekijätarinoita