Reila innostaa luomaan rohkeasti uutta

17.11.2022

Sami Juntusen työura S-ryhmässä alkoi opiskeluajan kesätöistä. Nyt hänen roolinsa on henkilöstöjohtajana edesauttaa, että kaikki uudet ja vanhat reilalaiset voivat viihtyä ja kehittyä työssään.

Opiskeluajan kesätyöpaikka on toiminut monille työuran ponnahduslautana. Näin kävi myös Sami Juntusen kohdalla. Reilut parikymmentä vuotta sitten Sami meni restonomiopiskelijana kesätöihin Sokos Hotel Vaakunan respaan yöportieeriksi – ja sillä tiellä ollaan yhä. 

Uransa alkuvuodet Sami työskenteli monenlaisissa hotellialan tehtävissä ja eteni hotellipäälliköksi. Vuonna 2007 hän siirtyi Sokotelin HR-asiantuntijaksi, aluksi kehittämisprojekteihin ja siitä edelleen henkilöstöjohtamisen pariin ja lopulta Sokotelin henkilöstöpäälliköksi.  

Kun Sami aloitti työt Reilan henkilöstöjohtajana vuoden 2019 huhtikuussa, hänellä oli takanaan yli 20 vuoden ura S-ryhmässä. Matkan varrelle mahtuu monia mielenkiintoisia tehtäviä ja paljon uuden opettelua.  ”Oma tarinani osoittaa, kuinka saman konsernin alla voi kehittyä työssään ja saada monipuolista kokemusta. Olen itse tosi iloinen ja kiitollinen siitä, että minulle on aina avautunut mahdollisuuksia uusiin haasteisiin”, Sami toteaa. 

Kannustava työyhteisö 

Kun Sami hyppäsi Reilan henkilöstöjohtajaksi, yritys oli juuri lähdössä turvallisuuspalveluliiketoimintaan. Kasvunäkymät ja uudet liiketoimintamahdollisuudet avasivat mielenkiintoisen työkentän.  

”Koen, että Reilan rohkeamman kulttuurin myötä olen itsekin saanut kasvaa ja kehittyä rohkeammaksi. Täällä saa olla mukana luomassa uutta ja haastamassa kaiken aikaa myös itseään”, Sami sanoo. 

Samin työnkuvaan kuuluu muun muassa Reilan HR-prosessien kehittämistä, työsuhdeasioiden hoitamista sekä henkilöstön työhyvinvoinnin ylläpitämistä ja kehittämistä. Hän on myös tarvittaessa esimiesten tukena haastavissa tilanteissa. 

Reilan työyhteisössä vallitsee Samin mukaan innostava henki. Asioita halutaan uudistaa, haasteita ratkotaan yhdessä, ja niistä otetaan oppia. Ja ennen kaikkea työntekijöistä pidetään hyvä huoli. 

”Meillä tittelit eivät ole tärkeitä, sillä olemme kaikki samaa Reila-porukkaa ja teemme hommia yhdessä. Vaikka työtä on paljon, mukana on myös huumoria ja hyvää meininkiä. Porukka on avarakatseista, ja halu kehittää ja onnistua on kova. Tässä joukossa on valtavasti potentiaalia.”  
 

Työllä on merkitystä 

Omassa työssään Sami pitää parhaana asiana monipuolisuutta. Hän arvostaa myös sitä, että työpaikassa vallitsee luottamus ja kunnioitus omaa ja toisten työtä kohtaan. 

”On tärkeää saada kokea, että omalla tekemisellä on merkitystä. Itse olen tottunut aina tekemään paljon töitä, ja on tärkeää, että työssä myös viihtyy.” 

Vapaa-ajallaan Sami viettää paljon aikaa perheen kanssa, tapaa kavereita ja nauttii mielellään hyvästä ruoasta ja musiikista. Liikuntaa hän harrastaa osan vuodesta talvilajien parissa, mutta sulan maan aikana yksi laji on ylitse muiden. 

”Golfin pelaaminen on loistava tapa palautua. Siinä saa keskittyä täysin pelaamiseen, ulkona liikkumiseen ja luontoon.”  

Lue muita työntekijätarinoita