HR-asiantuntija Anna etsii uusia reilalaisia

9.11.2022

Reilan HR-asiantuntijana Annan tehtäviin kuuluu varmistaa, että hyvät tyypit ja avoimet työpaikat kohtaavat toisensa. Lue Annan vinkit onnistuneeseen työnhakuun! 

Varsinkin ensimmäistä työpaikkaa haettaessa mieltä voi askarruttaa, miten haastatteluun kannattaa valmistautua ja miten siitä selviää. HR-asiantuntija Anna Lanteri kertoo, että Reilalla asenne ja reippaus painavat enemmän kuin koulutus ja työkokemus.  

”Jo haastattelussa näkee nopeasti, millaisesta hakijasta on kyse, kuinka hän tulee paikalle ja esittäytyy, tai onko hakija tutustunut Reilaan ja turvallisuusalan tehtäviin. Kaikkeahan ei tässä vaiheessa tarvitse tietää, mutta motivaatiota osoittaa, jos on ottanut asioista selvää jo etukäteen.” 

Anna antaa myös hyvän vinkin, joka pätee moneen tilanteeseen: uskalla katsoa silmiin ja hiukan hymyilläkin.   

”Turvallisuusala on asiakaspalvelua siinä, missä muutkin palvelualat!” 

Haastattelutilannetta ei tarvitse jännittää, sillä pyrkimyksenä on aina luoda hyvä keskusteluilmapiiri. Anna kannustaakin kaikkia tulemaan haastatteluun aivan omana itsenään. 

”Jo ennen hakemista kannattaa silti harkita, onko itsestä alalle, joka vaatii tietynlaista rohkeutta, itsevarmuutta ja auktoriteettiakin. Reilalle voi hakea kuka vain täysi-ikäinen ja nuhteeton henkilö, jolla on sujuva suomen kielen taito”, Anna kertoo. 

Kasvu tuo uusia työpaikkoja 

Anna itse on taustaltaan kasvatustieteiden maisteri. Ennen Reilalle tuloaan hän työskenteli noin kymmenen vuotta henkilöstövuokrausfirmassa vastaten rekrytoinneista.  

”Onnellisten sattumien kautta pääsin muutama vuosi sitten hoitamaan Reilan asiakkuutta, ja päädyin lopulta tänne töihin. Pääsin hyvään aikaan mukaan kasvutaipaleelle.” 

Annan työpäivät pitävät sisällään muun muassa hakemusten läpikäyntiä, haastattelujen järjestämistä, sopimusten tekemistä ja perehdytystä – ja tietenkin paljon erilaisten ihmisten tapaamista.  

”Parasta on, kun löytää hyvän työntekijän ja sopivan tyypin avoimeen paikkaan.”  

Reila kasvaa kaiken aikaa ja laajentaa toimintaansa myös uusille alueille. Se tarkoittaa, että parhaimmillaan kymmeniä paikkoja on avoinna samaan aikaan ja useita uusia reilalaisia aloittaa joka viikko. 

Iso ja tärkeä joukko ovat kesätyöntekijät, joita Reilalla oli tänä vuonna peräti 70 henkilön verran. Seuraavan kesän paikkoihin haku alkaa jo loppuvuodesta, ja rekrytointeja tehdään kesän kynnykselle saakka.    

”Meidän kesätyöntekijöistämme moni jatkaa vakituisena, mikä on tosi hienoa. Kesätyö on hyvä kanava edetä vakituisiin tehtäviin”, Anna sanoo. 

Positiivinen henki kannustaa 

Omassa työssään Anna pitää siitä, että hän saa vastata isosta kokonaisuudesta. Reilalla tehdään myös paljon yhteistyötä, sillä monet työtehtävät linkittyvät toisiinsa. Hyvät kehitysideat saavat usein alkunsa, kun asioita mietitään yhdessä.  

”Reilalla parasta on positiivinen henki ja halu tehdä asioita uudella tavalla. Meillä on myös suhteellisen matala organisaatio, joten hyviä ideoita on helppoa saada eteenpäin ja kokeiltavaksi”, Anna toteaa. 

Vapaa-aikaansa Anna viettää enimmäkseen perheen parissa. Lasten harrastukset vievät paljon aikaa, mutta muutaman kerran viikossa Anna ennättää itsekin lenkkipolulle, spinningiin tai jumppaan. Aina tilaisuuden tullen hän uppoutuu äänikirjoihin. 

”Olen todella innostunut myös sienestämisestä, ja näin syysaikaan odotan kovasti, millaista satoa metsästä löytyy!” 

Lue muita työntekijätarinoita