Kenttäesihenkilö Samu: miten sulla menee? 

23.11.2022

Reilan laajentaessa vuoden 2022 keväällä toimintaansa Päijät-Hämeeseen, Samu Sillgren ilmaisi kiinnostuksensa liittyä kotiseutunsa joukkueeseen mukaan. Tuttu toimintaympäristö, aiempi esimieskokemus ja pohjakoulutuskin olivat olemassa. Reilan ihmisläheinen toiminta ja sosiaalisen Samun tiet kohtasivat. 

YO-lakki, turvallisuusalan perustutkinnon paperit löytyvät kotoa ja esimiestaustaa vuodesta 2016 alkaen, joten Samulla oli kenttäesihenkilön tehtäviin oiva pohja olemassa.  

– Työni on mukavan monipuolista. Yleiset työnjohdolliset asiat, työvuorojen suunnittelu, asiakaskontaktointi ja kentällä työskenteleviin kollegoihin yhteydenpito, kuuluvat normitöihini, kertoo Samu työstään. 

Vapaamuotoista yhteydenpitoa 

”Kollegat” tarkoittavat Samun kohdalla Gaardeja, Seifejä, Stedejä ja kaikkia muita, jotka huolehtivat turvallisuuden toteutumisesta päijät-hämeeläisen asiakkaan toimeksiannon mukaan. 

–  Kaikkiaan vastuualueellani Päijät-Hämeessä työskentelee n. 30 turvallisuusalan ihmistä. Kasvavana yrityksenä uusia ihmisiä on tullut, joten kaikkia en vielä tunne henkilökohtaisesti. Tarkoitus on kuitenkin saada jokainen tuntemaan, että olen heille työkaveri enkä esimies. Yhteyden avaaminen jokaisen kanssa on tärkeä askel, Samu kuvaa toimintaansa. 

Reilamaiseen tapaan Samukin ajattelee, että kynnys keskustella, purkaa mieltä tai kertoa työajan ulkopuolisista asioista olisi mahdollisimman matala. ”Miten sulla menee” –kysymys on arvokas. Yhteydenpito ei tarvitse varsinaista aihetta. 

– Osa työtäni on ilojen ja surujen kuuntelu. Ihmisistä pitää aidosti välittää. Kaikilla on huonoja päiviä, tai jos henkilöllä on työn kehitysidea, niin toivon olevani helposti lähestyttävä tyyppi kaikissa tapauksissa, Samu kertoo työyhteisöstä huolehtimisesta. 

Reilu meininki 

Reilassa pyritään muuttamaan turvallisuusalaa pala palalta. Erityisen hyvien työsuhde-etujen lisäksi välitön yhteishenki nousee Reilan henkilöstön lausumana esille. Niin myös Samulla. 

– Kaikki kumpuaa Reilan sisäisestä ajattelusta. Minusta ollaan kiinnostuneita, miten minulla menee. Minun on helppo toteuttaa samaa tapaa, kun heti alkujaan hoksaa, että ihmisistä välittäminen kuuluu oikeasti työarkeen. Hyvä yhteishenki on parasta Reilassa, kuittaa Samu lopputuloksen, johon työyhteisön keskinäinen toiminta on johtanut. 

– Voi suositella Reilaa työnantajana kaikille turvallisuusalasta kiinnostuneille. 

Kenttäesihenkilöllä on joukko erilaisia vastuita mutta samaan aikaan toisessa vaakakupissa on vapaus kehittää toimintaa ja säätää omia työpäiviä parhaaksi katsomallaan tavalla. 

– Työ pitää tehdä, mutta voin hoitaa siviilimenoja ilman byrokraattista operaatiota, kertoo Samu. 

Lauri heitti omassa tarinassaan pallon Samun suuntaan. Annetaan Samun vuorostaan vastata, millaista työ on yksikön päällikön Laurin kanssa. 

– Yhteistyö Laurin kanssa on mutkatonta. Ilmeisesti ollaan persoonina samankaltaisia ja henkilökemiat osuvat hyvin yksiin. Pohditaan yhdessä päivittäin asioita työaikana ja työajan ulkopuolellakin. On hienoa, kun on tuollainen esimies. Toki hyvään meininkiin kuuluu terve haastaminen. Aina ei tarvitse myötäillä, kertoo Samu yhteistyöstä kollegansa kanssa. 

Irti työasioista 

Turvallisuusalan ammattilainen tulee vapaa-ajalla havainnoineeksi oman alan asioita esimerkiksi kauppareissulla. Jääkiekkotaustan omaava Samu sysää työasiat pois mielestä urheilemalla ja jääkiekkojunioreita valmentamalla. 

– Perhe ja ystävät kuuluvat tietysti vapaa-aikaani. Lahden Pelicansin junnuja valmentaessa uppoudun joukkueen tekemiseen täysin, mikä auttaa pääsemään irti työasioista, aktiiviaikojen jääkiekkomaalivahti Samu kertoo latautumisesta työarkeen. 

Lue muita työntekijätarinoita