Patrol-Väinö: Reilalla on alan fiksuin työnhakuprosessi

12.12.2022

Väinö haki Reilalta Patrol-vartijan paikkaa. Jo seuraavana päivänä tuli kutsu haastatteluun, jossa hän huomasi, että Reilassa ollaan kiinnostuneita persoonasta ja ihmisestä. Työnhakuprosessin, perehdytyksen ja työssäolon aikana Väinö on todennut, että turvallisuusalallakin on toimija, joka huomioi työntekijän.

Väinö Aaltosen tietämys Reilasta lähti liikkeelle, kun hän huomasi Reilan vartijan tekemässä Prismassa työtään. Kiinnostus nykyistä työnantajaa kohtaan syntyi, ja se vain syveni Google-haun kautta.

– Jäi fiilis, että Reilalle voisi hakea töihin. Kävin aktiivisesti tutkaamassa avoimia työpaikkoja ja hainkin kesätöihin, Väinö kertoo.

Ensimmäinen haku tuotti Reilalta yhteydenoton, mutta Väinö oli jo lupautunut muulle toimijalle vartijaksi. Lupaus piti pitää, joten aloitus Reilalla siirtyi.

Edellisessä työpaikassa ei ollut mahdollisuutta jatkaa päiväajan vartijana. Paluu Reilan pariin oli ajankohtainen.

– Reila kasvavana yrityksenä ja Patrol-vartijan monipuolinen työ olivat syyt täyttää hakemus, Väinö kiteyttää.

Jouheva hakuprosessi

Positiivinen ensituntuma oli jo hedelmällinen lähtökohta hakea Reilalle töihin. Myönteinen kuva vain vahvistui työnhakuprosessin ajan.

– Hakuilmoitus oli hyvin tehty. Siinä kuvattiin hyvin tehtävää työtä ja millaista ihmistä työhön haetaan. Siitä sai hyvän käsityksen Patrolin työstä Reilassa, Väinö kertoo hakemisen ensimmäisestä askeleesta.

Haastattelussa tieto työpaikasta täydentyi, ja Väinö totesi tulevan toimenkuvansa vastaavan hänen omaa haluaan. Sopimus allekirjoitettiin.

– Toisin kuin alalla yleensä, Reilan työhakemus on lyhyt ja helposti lähestyttävä. Haastattelusta jäi puolestaan päällimmäiseksi mieleen, että Reilassa ollaan kiinnostuneita ihmisestä ja persoonasta. Sanoisin, että Reilan hakuprosessi on alan fiksuin, Väinö toteaa epäröimättä.

Joustoa perehdytyksessä ja…

Ennen Patrol-työn aloitusta Reila järjestää kolmen jakson perehdytyksen. Väinö tuli sattumoisin jo tässä vaiheessa testanneeksi Reilan joustokykyä.

–  Ensimmäisen perehdytyksen jälkeen sain flunssan ja jouduin jäämään kahdesta seuraavasta jaksosta pois. Niin vain nekin saatiin sumplittua ja pidettyä ennen työvuorojen alkua, muistaa Väinö.

Perehdytystavasta ja perehdyttäjästä Aaltosen Väinö toteaa:

– Oli kyllä mukava ja asiansa osaava perehdyttäjä. Hänen luonteenpiirteensä sopivat hienosti siihen työhön. Hän kertoi käytännöt, toimintatavat ja miten tilanteet kannattaa järkevästi hoitaa. Minulla on kokemusta ”kyllä työ opettaa” -perehdyttämisestä, ja se ei toimi tällä alalla.

… töissä

Liikkuvan Patrolin työ sisältää vartijakutsuin vastaamista ja tilanteiden hoitamisen sekä asiakaskäyntejä. Päivän sisältö voi vaihdella paljonkin, tai se voi noudattaa sovittujen asiakastapaamisten aikataulua.

– Liikkuva ja monipuolinen työ sopii minulle. Sama paikka tylsistyttäisi minut. Vartijakutsujen hoitamisessa saan joka kerta miettiä oikean ratkaisun. Se tekee työstäni hauskaa, toteaa selvästi omalla alallaan oleva Väinö.

Nyt työarkea on jo takana, ja Väinö on voinut todeta rekrytoidessa luvattujen asioiden pätevän ma-ti-ke-to-pe-la-su.

– Aiemmissa alan työpaikoissa, en välttämättä tiennyt esimiehestä oikein mitään. Nyt minulla on tietoa ihmisestä. Vuorot eivät ole kiveen hakattuja, vaan joustoa löytyy tarvittaessa. Työntekijää kuunnellaan, summaa Patrol Väinö Aaltonen.

Lue muita työntekijätarinoita