Kesätyöntekijä Aarni: hyvällä perehdytyksellä helposti töihin 

23.10.2023

Reilan kesätyöntekijä Aarni Luukkanen aloitti Seifi-turvamyyjänä kesäkuun 2023 alussa. Pohjalla oli väliaikaisen vartijan 40 tunnin koulutus. 

Aarni selasi avoimia työpaikkoja, ja rekryfirman nettisivuilla vastaan tulivat Reilan kesätyöpaikat. Turvallisuusalasta ei ollut ennakkoon käytännön kokemusta, ja alan toimijatkin olivat hänelle uusia tuttavuuksia. 

– Laitoin hakemuksia eri kesätyöpaikkoihin – siis muihinkin kuin turvallisuusalalle. Reila oli ensimmäinen, joka reagoi hakemuksiini ja kutsui haastatteluun. 

Hyvä ensivaikutelma 

Aarni asteli sovitusti Ässäkeskuksen ovista sisään, ja jo ensimmäiset sekunnit antoivat hyvän vaikutelman. 

– Lanterin Anna otti iloisena minut vastaan. En yleensäkään jännitä uusia tilanteita, mutta jutustelusta Annan kanssa jäi todella hyvä fiilis. Omalta osaltani kesätyöpaikka oli sillä selvä. 

Ennen työsopimuksen tekoa Aarni kävi vielä kertaalleen Ässäkeskuksessa. 

– Keskustelimme mikä Reila on ja millaista Seifi-turvamyyjän työ on.  

Sopimuksen teon jälkeen perehdytys arkityön saloihin alkoi. 

– Minua ei heitetty syvään päätyyn, vaan sain tehdä pehmeän laskeutumisen kesätyöhöni kolmen harjoitustyövuoron muodossa. Ja lisäksi työkohteissani Olarin ja Sellon Prismoissa minut opastettiin kummankin kohteen omiin toimintoihin. 

Aarni korostaakin perehdytysten arvoa ja perehdyttäjien taitoa kertoa asioita.  

– Perehdytyksessä saatu kuva on hyvin vastannut työtäni. Vartijan perustyössä ei ole tullut yllätyksiä vastaan. 

Mitä Seifi tekee? 

Ympäri vuorokauden auki oleva market tuo oman mausteensa ja vaihtelevuuden työhön myös työaikojen muodossa. 

– Asiakaspalvelutyön osalta toimin yövuorossa myyjänä normikassalla. Päivällä olen itsepalvelukassalla valvomassa, että kaikki ostokset tulee maksettua. Lisäksi opastan tarvittaessa ihmisiä itsepalvelukassojen käyttöön. Asiakaspalvelussa pitää olla valppaana ja tarkkana. 

Kokonaisuutena Aarnille on tullut käytännön työn kautta käsitys mitä vartijan työ ja turvallisuusala ovat. Seifi-turvamyyjän asiakaspalvelutehtävät hän kokee arkityötä rikastuttavana asiana. 

– Pidän asiakaspalvelusta, ja myyjän työ tuo mukavaa vaihtelua vartijatyöhön. 

Kesätyöntekijä on osa työporukkaa 

Aarni on työkohteissaan saanut ilokseen huomata, kuinka hänet on otettu osaksi työyhteisöä. 

– Tehtyjen työvuorojen lisääntyessä tutut työympäristöt ja tutustuminen muihin työntekijöihin ovat auttaneet yhteispelissä. Kun jokin asia on askarruttanut, niin aina olen saanut apua. 

Yhteys Reilan suuntaan toimii myös.  

– Vaikka olen kesätyöntekijä ja Reilassa on henkilöstöä paljon, niin akuutteihin viesteihini vastataan. On tullut tuntuma, että minuakin kuunnellaan. Toki kesäaika ja lomat asettavat omat haasteensa, mutta yhteys on auki. Minua ei ole jätetty yksin asioitteni kanssa. 

Lue muita työntekijätarinoita