HR-harjoittelija Karoliina valmistuu omalle alalleen

29.4.2024

Karoliina Koivunen tuli Reilalle HR-harjoittelijaksi tammikuussa -24. AMK-opinnoissa ja erikoistumisessa HR:ään on menossa loppusuora. Työ Reilalla on kokopäiväistä ja hän suorittaa myös Reilan toimeksiannosta opinnäytetyötä. Työ turvallisuusalalla ei ollut ennen harjoittelua Karoliinalle tuttua, mutta Reila yrityksenä sen sijaan oli. Hän on ollut S-ryhmällä töissä kahdessa eri osuuskaupassa 15-vuotiaasta lähtien.

– Kun työharjoittelupaikan etsintä tuli ajankohtaiseksi, halusin löytää paikan S-ryhmän sisältä. Tiesin Reilan, joten kontaktoin myös Reilan henkilöstöjohtajan Sami Juntusen ja kysyin, ottaisiko hän minut harjoitteluun kevääksi. Sami kutsui minut haastatteluun, jossa keskusteltiin Reilan tarpeista ja minun toiveista työharjoitteluuni liittyen.

– Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että tarpeet ja toiveet kohtaavat ja teimme ensin 10 viikon työsopimuksen. Näin pääsimme puolin ja toisin katsomaan lähteekö hommat sujumaan. Maaliskuun tienoilla todettiin yhdessä, että harjoittelun alku on sujunut hyvin, joten päätimme jatkaa harjoittelua vielä toisella 10 viikon pätkällä.

– Viimeinen työpäivä Reilalla on 7.6.2024. Loppuvuoden tavoitteena on tietenkin valmistua ammattikorkeakoulusta sekä hakea oman alan töitä. Reilalla olo on vahvistanut tunnetta siitä, että HR-tehtävät ovat se oma juttuni

Rento ihminen kertoo aidosta itsestään

Karoliina on päässyt Reilalla HR-työn ytimeen, eli oikeiden ihmisten löytämiseen oikeaan paikkaan.

– Työpäivät koostuvat pääosin työhakemusten läpikäynnistä, haastatteluun kutsumisesta sekä itse haastatteluista, joita hoidan yhdessä Reilan HR-asiantuntijan kanssa. Olemme hänen kanssaan saaneet kevään aikana muodostettua hyvän rytmin kesätyöntekijärumbaan, jossa minä haastattelen hakijoita ja hän tekee työsopimuksia.

Karoliina on päässyt Reilalla muuttamaan teorian käytännöksi.

– On itse asiassa ollut yllätys, kuinka paljon olen voinut hyödyntää koulussa opittuja asioita. Saadut käytännön kokemukset ovat minulle kullan arvoisia!

Karoliina korostaa työssään, ja varsinkin haastatteluissa, rennon ilmapiirin luomista.

– Me kerromme olemuksellamme jo haastateltavan kohtaamisen ensimmäisistä sekunneista lähtien, että ihminen on tervetullut Reilalle. Koitan painottaa, ettei mietitä mitä haastattelun jälkeen tapahtuu, vaan jutellaan rennosti. Kun jännitys kaikkoaa, ihminen kertoo aidosta itsestään. Työni palkinto on, kun saadaan hakija työllistettyä. Tietysti saamani positiivinen palautekin lämmittää.

Palveluammatissa huomioidaan kollegat ja asiakkaat

Reilalle arvostetaan myös kaksisuuntaista palautetta. Haastatelluille toimitetaan kysely, jossa on mahdollisuus antaa numeerinen ja kirjallinen palaute Reilan työnhakuprosessista.

– NPS-kysely, ja yleensäkin hakijan huomioiminen eri vaiheissa, on tärkeää. Omasta työnhakuhistoriasta muistan, kun hakemukseeni ei reagoitu mitenkään. Epätietoisuus on ikävä tunne. Meillä pyritään siihen, että jokaiseen hakijaan ja hakemukseen reagoitaisiin jotenkin.

Hyvässä työyhteisössä ei tarvitse teeskennellä hyvää oloa. Ennakko-odotuksiin nähden Karoliinan yllättikin Reilan toimistotiimin yhteneväisyys.

– Oli hauskaa huomata ja positiivisesti yllättyä, miten väärin olin olettanut, että HR olisi jätetty jonnekin toimiston perimmäiseen nurkkaan. Meillä on toimistolla tiivis porukka ja hyvä yhteishenki. Toivon tietysti, että hyvä fiilis välittyy myös kentälle, koska heitä vartenhan me täällä toimistolla olemme.

– Joka aamu on ollut mukava tulla töihin. Reilan työyhteisö ja rento meininki ovat tehneet minuun vaikutuksen.

Reilan kasvuvauhti on ollut huima ja edelleenkin tarvitaan työntekijöitä lisää eri puolille Suomea. Hakemuksia odotetaan, ja jos haet töitä huhti-toukokuun aikana pääkaupunkiseudulle, kenties pääset Karoliinan haastateltavaksi.

Lue muita työntekijätarinoita