Homma Reilassa: Vartija Liilia

8.3.2020

Vartiointi tarjoaa Liilialle monipuolisia ja vastuullisia työtehtäviä.

Hyvää naistenpäivää kaikille rohkeille naisille! Reilassa työskentelee jo 200 upeaa tekijää, joista peräti 39 % on naisia. Tänään meillä onkin ilo tutustua Liiliaan ja hänen hommaansa Reilassa!

Liilia, kavereiden kesken Lilli, työskentelee Helsingin Vallilassa sijaitsevan SOK:n pääkonttorin, eli Ässäkeskuksen aulapalveluissa vartijana. Aulapalvelut ovat avainasemassa sekä Ässäkeskuksen henkilökunnalle että sen vierailijoille. Vartioinnissa työtehtäviin kuuluu niin asiakaspalvelua, kulunvalvontaa, opastamista, raportointia kuin palvelupyyntöjen välittämistäkin – eli Liilialla on vastuullinen tehtävä liike-elämän vilkkaassa ytimessä.

Vartiointi on työtä ihmisten parissa

Vartioinnin parhaina puolina Liilia mainitsee erityisesti ihmiskohtaamiset työkavereiden ja asiakkaiden kanssa. Vaikka työ on haastavaa, se on osoittautunut helpoksi sovittaa pienlapsiarkeen. Aulapalveluissa ei myöskään tunneta tylsiä päiviä, sillä työtehtävien hoitamisessa työkaluina voi tietokoneen ja puhelimen lisäksi olla vaikkapa ruuvimeisseli, järjestelmäkamera, rakennustyömaavarusteet tai megafoni!

Liilian polku Ässäkeskukseen kulki kaupan alan monipuolisten tehtävien läpi.

– Lukion jälkeen opiskelin visualistiksi, ja tein niitä töitä myyjän työn ohessa. Perheen perustettuani halusin etsiä itselleni arkipäiviin painottuvan työn, ja tähän tarjoutui mahdollisuus aulavartijan tehtävissä. Koska työskentelin jo entuudestaan S-ryhmän kohteessa, siirtymä Reilaan tuntui luontevalta ratkaisulta.

Turvallisuusalalla hyvät kehittymismahdollisuudet

Reilasta kiinnostuneille Liilialla on hyvä vinkkejä tarjolla.

– Reila on mielenkiintoinen ja kasvava yritys, jolla on tarjota poikkeuksellisen hyvät henkilöstöedut. Meillä on jatkuvasti haussa erilaisia osaajia useisiin kohteisiin, kannattaa ehdottomasti hakea mukaan! Kehittymismahdollisuuksia on laajasti, ja tulevaisuudessa voisin hyvinkin opiskella enemmän turvallisuusalaa.

Naistenpäivän kunniaksi kysyimme vielä, mitä päivä merkitsee Liilialle.

– Minulle se merkitsee vapautta tehdä asioita riippumatta sukupuolesta. Itse vietän naistenpäivää tyttäreni joukkuevoimisteluryhmän harjoituskisoissa, ja siellä vasta tyttöenergiaa riittääkin!

Aulapalvelu yhdistää vartioinnin ja asiakaspalvelun

Turvallisuus on aina etusijalla, mutta asiakaspalvelutilanteissa myös ensivaikutelma on kaikki kaikessa. Reilan aulapalvelu hoitaa asiakaskohtaamiset ystävällisesti ja ammattitaidolla.

Turvallisuustehtävien lisäksi vartija voi aulapalvelussa suorittaa erilaisia asiakkaan toimintaa tukevia tehtäviä erikseen määritellyn mukaisesti.

Aulapalvelun tehtävänä on ennaltaehkäisevällä valvonnalla ja häiriötilanteisiin puuttumalla tukea toimipaikan häiriötöntä toimintaa ja liiketoiminnan jatkuvuutta, sekä rakentaa edellytyksiä turvalliselle asioinnille ja työskentelylle.

Lue muita työntekijätarinoita