Homma Reilassa: Seifi Antti

5.2.2020

Turvallisuusala on aina ollut Antille lähellä sydäntä.

Hauska tutustua, tämä on minun homma Reilassa! Tänään päästään tutustumaan Anttiin, Reilan Seifi-turvamyyjään. Antille turvallisuusala on ollut aina lähellä sydäntä – niin kotikulmilla kuin maailmalla!

Ennen Reilalle tuloaan Antti on palvellut rauhanturvaajana Libanonissa.

– Suomeen palattuani tähtäsin jo uudelle komennukselle, mutta sitä odotellessa työskentelin myyjänä S-market Sokoksessa.

Suunnitelmat saivat kuitenkin uuden käänteen – paljon lähempää!

– Bongasin taukohuoneessa tiedotteen Seifi-pilottiprojektista, johon haettiin ensimmäisiä Seifi-turvamyyjiä. Innostuin heti, eikä asiaa tarvinnut tuumata kahvitaukoa pidempään. Olen aina ollut kunnianhimoinen ja etsinyt uusia haasteita. Seifinä nämä kuulostivat natsaavan ja saisin olla luomassa jotain aidosti uutta ja innovatiivista turvallisuusalalla.

Turvallisuusala tarjoaa motivoivan työn

Päätös kannatti: Ensimmäisen Seifi -vuotensa aikana niin oma fiilis kuin palaute ovat olleet erinomaisia! Antti kertoo, että työssä parasta on sen vaativuus ja vastuullisuus: Seifin työllä on suora vaikutus kaupalle, asiakkaille, itselle ja työkavereille.

– Reilassa hyvästä työstä palkitaan palkan ja etujen lisäksi avaamalla uusia ovia uralle. Se motivoi, eikä työ tunnu vain normiduunilta.

Paras yllätys on huomata asiakkaiden luottamus. Antin positiivisella ja huomioivalla asenteella on ollut suuri vaikutus, kuinka asiakkaat nykyään hymyilevät ja tulevat juttelemaan.

– Positiivinen small-talk on hyvä taito, vaikka ollaankin suomalaisia. Uhkaavat tilanteethan pyritään aina hoitamaan puhejudolla, mutta pitää silti olla valmis toimimaan myös voimakeinoin. On siis iso merkitys, kuinka asiakkaan kohtaa.

Seifi luo uudenlaista kulttuuria

Vapaa-aikaansa Antti viettää salitreenin ja inspiroivien kirjojen äärellä. Ja hyvä ruoka on tietenkin tärkeää, vaikkapa uusia ravintoloita kokeillen! Reilan tehtävistä kiinnostuneita hän kannustaa hakemaan rohkeasti tiimiin:

– Meillä ei tehdä pelkkää ”duunia” vaan luodaan uudenlaista kulttuuria ja aluevaltausta kaupan alalle. Kun sulla on motivaatiota ja kiinnostusta, tässä sä voit olla oikeasti eturintamassa.

Seifien tehtävänä on huolehtia turvallisuudesta, mutta he osallistuvat myös toimipaikan tavanomaisiin tehtäviin, kun turvallisuustilanne sen mahdollistaa. He ovat siis luonnollinen osa henkilökuntaa.

Reilan seifit ovat rautaisia vartijakoulutuksella varustettuja ammattilaisia ja tietävät, miten toimia haastavassakin tilanteessa. He ovat työpaikan luottotyyppejä, jotka etsivät ratkaisuja ongelmien sijaan.

Antin tie turvallisuusalalle

• palvellut rauhanturvaajana Libanonissa

• työskennellyt myyjänä S-market Sokoksessa • ryhtyi pilottiprojektin kautta Seifi-turvamyyjäksi Reilalle

Lue muita työntekijätarinoita