Homma Reilassa: Palveluesimies Saara

17.3.2021

Saara Sollmanin Reila-ura on alkanut lennokkaasti – keskellä yrityksen vauhdikasta kasvua, mutta toisaalta myös pandemian kannalta vaikeassa tilanteessa. Virallisesti Saaran työ palveluesimiehenä alkoi 12. maaliskuuta, mutta hän on päässyt edeltäjänsä Kaisan oppiin jo aikaisemmin kevään mittaan. Saara toimii Seifi-myyjien lähiesimiehenä ja vastaa Seifi-toimintojen laadusta ja kehittämisestä.

Myymäläturvallisuus on Saaralle tuttua, mutta Reilan työssä oma kokemus ja uudet haasteet yhdistyvät. ”Etsin itselleni uusia haasteita ja nykyinen kollegani vinkkasi Reilan palveluesimiehen paikasta. Koin, että tässä tehtävässä pääsisin kehittämään itseäni sekä erilaisella mallilla myymälöiden turvallisuutta”, hän kertoo siitä, kuinka kiinnostus Reilaa kohtaan alun perin heräsi.

Saaralla on takanaan 15 vuotta työuraa. Vaikka hän alussa toimi muilla aloilla, muun muassa vuoropäällikkönä pikaruokaravintolassa, jalka oli jo oven välissä turvallisuualalle. Hän kouluttautui turvallisuusvalvojaksi ja meni työharjoitteluun vartioimisliikkeeseen. ”Sille tielle sitten jäin kahdeksaksi vuodeksi. Olen toiminut myymälävartijana, myymäläetsivänä ja klassista polkua pitkin ylivartijana, kohde-esimiehenä, vuoroesimiehenä ja nyt tulin Reilalle palveluesimieheksi. Viimeisimpänä toimin etsivätoiminnoissa vuoroesimiehenä ja vastasin etsivätoiminnoista. Väliin on mahtunut myös vuosi armeija harmaissa ja käymällä turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto”, hän kertaa. Vau mikä lista turvallisuualan tehtäviä!

Kokemuksesta on varmasti hyötyä uudessa roolissa Reilalla, vaikkakin tällä hetkellä oppimista vielä riittää, ja ”kilautus kollegalle” on kovassa käytössä. Saara toivoo, että pääsisi mahdollisimman pian juttelemaan kaikkien Seifien kanssa ja antaa kehuja uusille työkavereilleen yhteishengestä. ”Reilalle siirtyessäni on ollut mukava huomata, miten hyvin kaikki ovat ottaneet minut vastaan. Reilalla on selvästi todella hyvä yhteishenki, ja kaveria autetaan kaikissa tilanteissa. Tahdon omalta osaltani vahvistaa tätä kentän suuntaan ja olla tukemassa meidän tärkeimpiä pelaajia eli työntekijöitä”, Saara lupaa.

Takana on poikkeuksellinen talvi, ja vaikka Seifien työ kaupoissa ja muissa pisteissä jatkuu, kaikilla on tietysti toiveissa tilanteen normalisoituminen mahdollisimman pian. Saaran vapaa-aikaan kuuluu kulttuuri ja matkustelu, mutta molemmat ovat jääneet pois pandemian takia. ”Uutta tekemistä piti keksiä, joten telttailusta ja patikoinnista tuli hauska harrastus. Tekee ihmeitä lähteä viikonlopuksi kävelemään Nuuksion metsiin ja syödä trangialla tehtyjä ruokia. Silloin arjen huolet ja korona unohtuu! Normaalisti kävisin katsomassa urheilua ja teatteria, museoissa koluamassa erilaisia näyttelyitä tai laittamalla rinkan selkään reissaamalla joko lähelle Eurooppaan tai kauemmaksi Etelä-Amerikkaan tai Aasiaan.”

Kuulostaa hyvältä. Tervetuloa Reilalle vielä kerran, Saara!

Lue muita työntekijätarinoita