Reilan tukema kartingkuski Alfons Miettinen valmistautuu MM-kisoihin

29.9.2023|
Reilan tukema kartingkuski Alfons Miettinen valmistautuu MM-kisoihin

Kuvassa Alfons ja ukrainalainen mekaanikko Valeriy Holota.

Kartingkausi 2023 on Alfons Miettisellä ja hänen tiimillään yhtä kisaa vaille päätöksessään. Kauden päättää 5.–8.10. Italian Franciacortan radalla ajettavat MM-kisat. Miten MM-viikonloppuun on valmistauduttu ja millä tavoitteella Alfons lähtee kisaan?

Viikko ennen h-hetkeä Miettisillä on normaalit perherutiinit hoidettavana: Alfonsilla koulu ja vanhemmilla työt. MM-kisan suhteen se mitä on voitu tehdä, on jo tehty, sillä kaikki kauden aikana ajetut kansainväliset kisat ovat olleet valmistautumista MM-kisalähtöihin.

– Ulkomailla ajaminen oli ennen kautta 2023 kysymysmerkki. Nyt voimme sanoa, että kausi sujui mainiosti. Suurin asia ja MM-kisoihinkin valmistava tekijä on Alfonsin kehittyminen kilvanajon taktiikassa, Alfonsin isä Niko Miettinen kertoo isoimmasta kisaamiseen liittyvästä kehitysharppauksesta.
– Hienointa on kuitenkin se kaikki, mitä Alfons saa tästä matkaansa muuhun elämään. Suhtautuminen vastoinkäymisiin kehittyy ja kansainvälisessä ympäristössä sekä erilaisten ihmisten kanssa toimiminen opettaa muutakin kuin tiimin käyttämää englannin kieltä.

Tässä vaiheessa valmistautuminen kisaan noudattelee normaalia matkavalmistelua. Kalusto on valmiina Alfonsin uuden tiimin, Koski Motorsportin toisessa kotimaassa Italiassa. Franciacortan rata on entuudestaan Alfonsille tuttu ja tiimillä on radasta paljon dataakin. Mahdollisina muuttujina ovat kaikki ne asiat mitkä muissakin kisoissa ovat läsnä. Ja niitähän riittää jo pelkästään 125 muun kuskin toimesta.

Tavoitteena MM-finaali

EM-titteliä arvostetaan kartingpiireissä korkealle, koska se sisältää neljä eri kisaviikonloppua ja EM-tulokset toimivat kansainvälisen kuskirankingin pohjana. MM-statuksella on kuitenkin iso merkitys kuskien jatkotavoitteiden toteutumisessa. Jo MM-kisaviikonlopun terävä suorittaminen vaatii paljon. Päivät ovat kuskeilla ja tiimeille pitkiä ja vaatimustaso kasvaa viikonlopun edetessä.

Alfons Miettinen karting

– Torstaina ajetaan neljä vapaata harjoitusta. Perjantaina on vuorossa warm up –session lisäksi aika-ajot, joiden perusteella kaikki kuskit jaetaan kahdeksaan ryhmään. Ja samana päivänä on vielä ohjelmassa 2–3 ajoa eri ryhmien kesken.

Lauantai alkaa jälleen warm upilla, ja sen jälkeen ajetaan 4–5 erää ryhmien kesken. Ryhmäajojen jälkeen kaikki kuskit ovat ajaneet toisiaan vastaan ja kuskimäärä on karsiutunut 72:een. Sunnuntaina on vuorossa warm up ja kaksi Superheat-lähtöä, joissa kuskimäärä supistuu sunnuntain finaalin 36 kuskiin, Niko Miettinen kertoo viikonlopun kulusta.

Tavoitteena on, että Alfons on mukana sunnuntain viimeisessä lähdössä.
– Kuskin suorituksen kannalta tämä on kisaviikonloppu muiden joukossa. Emme halua luoda menestyspaineita Alfonsille. Hän nauttii ajamisesta ja kisaamisesta, ja sen toteutuminen riittää meille Fraciacortassakin. Toivomme kuitenkin, että Alfons pääsisi mukaan finaaliin.

Koko kausi huomioiden ensimmäiset MM-kisat ovat erityislaatuinen tapahtuma.
– Kausi lähti hyvin käyntiin, keskivaiheilla tuli vastaan erilaisia haasteita ja tiimikin vaihtui. Loppuosa kaudesta meni jälleen hienosti. Ensimmäinen vuosi kansainvälisellä tasolla opetti meitä kaikkia, ja MM-reissu on monestakin näkökulmasta vuoden kohokohta. Palataan jälkitunnelmiin kisojen jälkeen, lupaa Niko Miettinen.

Näin teemme. Alfonsin MM-matkan tapahtumista kerromme vielä syksyn aikana.

Lisätietoja ja linkkejä:

Alfons Miettinen ajaa OK-Junior –luokassa. Hänen ja MM-kisojen etenemistä voit seurata FIA Karting –sivuilta striimattunakin: Fia karting.

Katso MM-kisojen ennakkotunnelmia: Youtube

Alfonsista voit puolestaan lukea lisää Reilan ja Alfonsin omilta sivuilta:

• Yhteistyömme vuoden 2022 lokakuulta: https://reila.fi/hyva-tiimi-antaa-vauhtia-reila-on-mukana-karting-kuljettaja-alfonsin-tukijoukoissa/ 

• Tilannekatsaus kauden 2023 alussa: https://reila.fi/alfons-miettinen-kansainvalisille-kisa-areenoille/ 

•  Alfonsin omat sivut: https://alfonsmiettinen.com/  

Sinua saattaa kiinnostaa