Hyvä tiimi antaa vauhtia – Reila on mukana karting-kuljettaja Alfonsin tukijoukoissa

13.10.2022|

Alfons Miettinen on nuori karting-kuljettaja, jonka tähtäin on korkealla. Reila Palvelut Oy tukee Alfonsia matkalla kohti isoja tavoitteita.

Reila haluaa kannustaa nuoria kulkemaan kohti omia tavoitteita ja unelmia niin työelämässä kuin sen ulkopuolella. Siksi olemme mukana tukemassa urheilu-uralla eteenpäin pyrkiviä nuoria. Yksi heistä on 12-vuotias karting-kuljettaja Alfons Miettinen, joka on parhaillaan ottamassa isoja askelia omalla urallaan.

Kesällä 2022 Alfons kilpaili ensimmäistä kauttaan kartingin SM-sarjan OK junior -luokassa. Alfons ylitti kaikki tavoitteet nappaamalla viidennen sijan ja yltämällä luokassaan neljänneksi parhaaksi suomalaiseksi.

Tähtäin on tulevaisuudessa vielä paljon korkeammalla: Alfons ilmoittaa suorasanaisesti tavoitteekseen olla jonain päivänä maailman paras kuljettaja.

Alfons innostui kartingista 7-vuotiaana. Kaveri houkutteli kokeilemaan, ja ajaminen tuntui heti omalta jutulta. Vanhemmilta pyydettiin lupaa uuden harrastuksen aloittamiseen, ja sillä tiellä ollaan.

Kun kysymys kuuluu, mikä lajissa kiehtoo, vastaus löytyy nopeasti: ”Vauhti – ja kilpaileminen!”

Taloudellinen tuki tärkeää

Kilpailemisen Alfons aloitti lähialueen pikkukisoissa, ja parin vuoden päästä hän pääsi ajamaan valtakunnallista sarjaa. Nyt kun takana on jo useampi vuosi kotimaan radoilla, on tullut aika mennä eteenpäin ja lähteä hakemaan vauhtia ulkomailta.

Alfonsin tiimin suunnitelmissa on viedä talvikaudeksi kalustoa Italiaan, jonne matkataan kuukausittain treenaamaan ja kilpailemaan. Nuorelta se vaatii vankkaa tahtotilaa, varsinkin kun koulunkäynti pitää samaan aikaan hoitaa kunnialla. Alfons kuitenkin toteaa, että työtä jaksaa tehdä, kun unelma ja tavoite ovat selkeinä mielessä.

Kun tavoitteena on pärjätä kilpaurheilussa, tarvitaan työnteon lisäksi myös hyviä tukijoukkoja. Karting on laji, joka vaatii kisamatkoineen sekä auton ja kuljettajan varusteineen isoa taloudellista satsausta. Siksi tukijoilla on kilpatasolla iso merkitys.

Alfonsin yhteistyö Reilan kanssa alkoi kaudella 2021. Reilan tuki mahdollistaa sen, että nuori kuljettaja pystyy kisaamaan kunnon kalustolla. Alfonsin äiti Minna Miettinen kertoo, että yhteistyö on kuljettajan ja perheen näkökulmasta toiminut mainiosti.

”Reilalla ymmärretään nuoren urheilijan tilanne hyvin, ja siellä ollaan aidosti kiinnostuneita siitä, miten hänellä menee.”

Hyvää oppia tulevaisuuteen

Kaikkein tärkein tuki Alfonsille on alusta saakka tullut omalta perheeltä. Minna ja Niko Miettinen toteavat, että karting on muotoutunut jo elämäntavaksi. Laji vaatii tiivistä yhteen puhaltamista kaikilta, ja huoltojoukkoja tarvitaan niin varikolla kuin kotonakin.

Moottoriurheilu on ennen kaikkea tiimityötä. Alfons on osa SR-Teamia, johon kuuluu viisi nuorta kuljettajaa taustajoukkoineen. Tähän saakka mekaanikot ovat löytyneet isäporukasta, mutta jatkossa tavoitteena on saada mukaan myös ammattilaisvoimia.

Toimiminen osana porukkaa on yksi urheilun parhaista ja samalla kehittävimmistä puolista. Sekä Minna että Niko ovat yhtä mieltä siitä, että karting on antanut jo tähän saakka paljon niin nuorelle itselleen kuin koko perheelle.

”Urheileminen kasvattaa henkisesti, kun onnistumisten lisäksi aina tulee myös vastoinkäymisiä. Radalla pitää pystyä tekemään ratkaisuja itsenäisesti, ja aikatauluja ja sääntöjä pitää noudattaa kurinalaisesti. Ratkaisut eivät aina ole oikeudenmukaisia, joten myös tunteiden hallintaa tarvitaan. Nuoret saavat tästä lajista todella paljon sellaista oppia, josta varmasti on hyötyä tulevaisuudessa”, Niko kiteyttää.

Sinua saattaa kiinnostaa