Tule kesätöihin Reilalle!

26.6.2024|

Kesätöihin kannattaa hakea heti tammikuussa

Reila palkkaa vuosittain yhä enemmän kesätyöntekijöitä. Vuoden 2024 kesätyöntekijöiden rekrytointi alkoi jo vuoden -23 joulukuun lopussa. Anna ja Karoliina Reilan HR-osastolta kertovat kesärekrytoinnin vaiheista ja millaisia asioita hakijoiden kannattaa huomioida.

– Kesätyörekrytoinnin aloitus aikaistuu joka vuosi. Vuoden 2024 kesätyöpaikkojen rekrytoinnin aloitimme joulukuun lopussa. Suurin hakijamäärä ajoittui maalis-huhtikuulle, mutta työhakemuksia on tullut pitkälle kesään asti, Anna kertoo viimeisimmästä aikataulusta.

Kesätöitä kannattaa hakea jo heti alkuvuodesta, koska silloin kesätyöpaikkavaihtoehtoja on laajemmin tarjolla ja hakijalla on paremmat mahdollisuudet sijoittua hänen toiveidensa mukaiseen työhön.

– Meille voi hakea jo ennen, kun on saanut vartijakortin tai täyttänyt 18 vuotta, toki työn aloitus edellyttää täysi-ikäisyyttä ja vartijakorttia, Anna huomioi. Samalla Anna korostaa, että yhteistyö alan oppilaitosten kanssa on Reilalle todella tärkeää.

Vuoden 2024 kesätyöpaikkojen rekrytointi numeroina koko maassa/pääkaupunkiseudulla:
• 1008/679 kesätyöhakemusta
• 471/341 haastattelua
• 136/111 palkattua kesätyöntekijää

Jatkossa kesätyöntekijämäärät tulevat kasvamaan, sillä Reilan laajentaessa toimintaansa myös maakuntiin tullaan rekrytoimaan tulevina kesinä enemmän kesätyöntekijöitä.

Millaisia työntekijöitä haetaan?

Tavoitteenamme on ollut mahdollisimman hakijaystävällinen ja nopea työnhakuprosessi. Olemme myös halunneet tarjota haastattelumahdollisuuden mahdollisimman monelle kesätyönhakijalle, koska haastattelu on erityisen tärkeä vaihe Reilan työnhakuprosessissa.

– Minuun tekee vaikutuksen reipas asenne ja kiinnostus turvallisuusalaa ja asiakaspalvelua kohtaan. Näiden lisäksi perusvaatimuksena on suomen kielen osaaminen, täysi-ikäisyys työn alkaessa ja nuhteeton tausta, Karoliina kertoo vaatimuksista.

Hakijalta toivotaan myös, että hän olisi selvittänyt etukäteen jo joitakin tietoja turvallisuusalasta, jotta hakijalla itsellään on selkeä käsitys siitä, millaiselle alalle on hakemassa töihin.

– Tämä on vuorotyötä ja työajat sijoittuvat pitkälti ilta-, yö- ja viikonloppuaikaan. Lisäksi
kesätyöhön pitäisi sitoutua ainakin kahden kuukauden ajaksi. Reila kurssittaa tarvittaessa väliaikaisen vartijakortin kesätyöhön valituille, ja hoitaa myös koulutuksen kustannukset. Siksikin on kohtuullista vaatia sitoutumista, Anna huomauttaa.

Kun tulet haastatteluun:
• mieti etukäteen omia vahvuuksiasi
• suosittelemme tutustumaan nettisivuillamme eri tehtäviin ja työntekijätarinoihin
• tule rennolla asenteella keskustelemaan, haastattelua ei tarvitse jännittää
• ole avoin, reipas ja rehellinen: ole oma itsesi
• osoita kiinnostuksesi turvallisuusalaan ja asiakaspalveluun
• mieti etukäteen ennen haastattelua, onko sinulla työaikarajoitteita, jotka tulisi ottaa huomioon

Kesätöihin palkataan erilaisia ihmisiä

Reilan kesätyöntekijät edustavat laajalla otannalla erilaisista taustoista tulevia ihmisiä.
– Olemme palkanneet 18-vuotiaista kuusikymppisiin, on alan vaihtajia, turvallisuusalan opiskelijoita, lukion jälkeistä välivuotta viettäviä, armeijasta palanneita, alan muilta toimijoilta tulleita… Karoliina listaa hakijoiden profiileja.

Anna ja Karoliina nostavat esille myös positiivisen asenteen tärkeyden kesätyöntekijöitä kohtaan työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa.
– Tämä voi olla monelle ensimmäinen työpaikka ja haluamme, että kesästä Reilalla jää työntekijälle positiivinen kokemus.
– Toivomme, että mahdollisimman moni jatkaisi meillä töissä kesätyön jälkeen, Anna kertoo.
Moni on myös palannut aikaisempien vuosien kesätöiden jälkeen takaisin Reilalle.
– Meille on palannut edellisiltä kesiltä tuttuja ihmisiä uudelleen kesätöihin, ja useat ovat myös jääneet meille vakituisiksi työntekijöiksi aikaisempina vuosina, Anna kertoo kokemukseensa perustuen.

Työnhakijat suosittelevat Reilaa

Rekrytointiprosessista kerätään palautetta työn hakijoilta.
– On ollut kiva saada kommentteja, että työnhaku meille on virtaviivainen ja helppo. Siitä kertoo myös meitä suosittelevien määrää kuvaava NPS-luku 71*, Anna kertoo tyytyväisenä.
– Saatujen palautteiden mukaan erityisesti työhaastattelu on koettu mukavaksi, Anna lisää.

* Suosittelijoiden määrää kuvaavan NPS-luvun skaala on -100 – +100: tulos yli 0:n on hyvä, 20 on erinomainen ja yli 50 loistava.

Mikäli työ turvallisuusalalla kiinnostaa, laitathan hakemusta tulemaan mahdollisimman pian!

Joona on hyvä esimerkki kesätyöntekijästä, joka haki kesätyöpaikkaa ja työllistyi Reilalle kesän jälkeenkin.

Reila on suomalainen yritys, joka tarjoaa turvallisuusalan ja käteisrahahuollon palveluita. Reilan henki tulee työntekijöistä. Yrityksen tehtävänä on mahdollistaa hyvä fiilis.

Sinua saattaa kiinnostaa