Reila kovassa kasvussa Oulun alueella

11.3.2024|


Reila aloitti Oulun alueella toimintansa 1.8.2023.

Matti Alatalon johdolla Reilan turvallisuuspalvelut ovat puolessa vuodessa löytäneet asiakaskuntaan hyvällä vauhdilla. Helmikuussa 2024 Oulussa toimii jo 60 työntekijää ja huhtikuun lopussa turvallisuusalan työntekijöitä tulee olemaan 70–80. Reilan Oulun alueen vetäjä Matti Alatalo kertoo aiheesta lisää.

Reila Oulun alue kattaa S-ryhmän kuuluvan Osuuskauppa Arinan alueen mukaisesti Pyhäjoelta Ivaloon asti.
– Alue on laaja, mutta palveluidemme tuottamisen pääpaino on alueen kaupungeissa eli Oulussa, Raahessa, Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä.
Matin mukaan rekrytointi on nyt hyvässä vauhdissa ja hakemuksia tulee hyvin.
– Alkuun meitä ei tunnettu, eikä hakemuksiakaan hirveästi tullut. Tilanne on kuitenkin muuttunut nopeasti. Tälläkin hetkellä sähköpostissani on n. 70 kesätyöpaikkahakemusta. Onneksi yhteispeli pelaa ja saamme hakemusten käsittelyyn apuja Helsingin päästä. Täytyy sanoa, että on ollut mukava tehdä töitä ja operoida Reilan toimintaa Oulun alueelle.

Aiemmin Reilan kilpailijalla töissä ollut Matti tietää alan toimijat alueella ja on huomannut, että uudelle turvallisuusalan toimijalle oli tilausta. Reila-palveluista Oulun alueella kysytyimpiä ovat Seifit, Stedit ja Gaardit.
– Keskitymme ensisijaisesti S-ryhmän kauppojen turvallisuuden tuottamiseen, mutta ulkopuolisille tahoillekin on jo saatu sopimuksia tehtyä. Etelä-Suomeen verrattuna alan markkinat ovat täällä erilaiset.

Huhtikuun puolessa välissä Reilalle siirtyy isona kokonaisuutena Kauppakeskus Valkean turvallisuuspalvelut. Yleisen järjestyksen valvonnan lisäksi kauppakeskuksessa asioivan ja aikaansa viettävän nuorison turvallisuus halutaan taata erityisellä ratkaisulla.
– Olin Osuuskauppa Arinan turvallisuuspäällikön ominaisuudessa yhdessä kauppakeskuksen johdon kanssa valmistelemassa projektia, jotta nuorten omat järjestyksenvalvojat eli Nojat saatiin Valkeaan. Heidän on koulutuksesta vastasi Nuorten Palvelut ry. Nojat ovat helposti lähestyttäviä persoonia, ja he ovat valikoituneet oman motivaationsa perusteella.

Kun Valkean turvallisuuspalvelut siirtyvät Reilan vastuulle, myös Nojat tulevat olemaan Reilan henkilökuntaa. Asenteellisesti Nojat toimivat hyvin reilamaiseen tapaan. Nojat keskustelevat nuorten kanssa ja lisäävät turvallisuutta yhteispelillä.

Matin terveiset Reilalle hakemista miettiville:
– Laittakaa hakemuksia tulemaan, vaikka juuri haluamallasi hetkellä ei olisikaan haluamaasi työtä tarjolla. Täytä avoin hakemus ja laita hakemukseen miltä paikkakunnalta haet töitä.

Reila kasvaa Oulussa kovalla vauhdilla ja uusia työntekijöitä tarvitaan. Reilalla on oululaista lätkäjoukkuetta lainaten tarvetta puolen Suomen joukkueelle.

Lue lisää Reilan turvallisuuspalveluista.

Sinua saattaa kiinnostaa