Alfonsin karting-ura uudelle askelmalle

25.3.2024|

Reilan tukema karting-kuljettaja Alfons Miettinen siirtyy kaudeksi 2024 uuteen ja haastavampaan luokkaan. Kauden painopiste on EM- ja MM-kisoissa, ja nyt junior-OK –luokan sijaan Alfons kisaa vauhdikkaammalla kalustolla yli 14-vuotiaiden OK-luokassa. Vastassa on kokeneita täysi-ikäisiä kuskeja, joten haasteita riittää.

Edellinen kisakausi päättyi lokakuussa MM-kisoihin. Ajohommat jäivät pienelle tauolle, mutta jo vuoden vaiheesta alkaen alkoi totuttelu uuden luokan ajopeliin. Kyseessä on alan termein ilmaistuna suoravetoisten kuninkuusluokka.

– Joulukuusta alkaen olemme käyneet neljä kertaa Italiassa treenaamassa meille uudella OK-luokan kalustolla, Alfonsin isä Niko Miettinen kertoo.

Alkava kausi on Alfonsille toinen kausi kansainvälisissä kisoissa. Kausi-23 antoi paljon hyvää uudelle kaudelle mukaan otettavaksi.

–  Viime vuodelta saatiin se mitä lähdettiin hakemaankin. Kokemusta kansainvälisistä kisoista, logistiikan hoitamisesta, tallin toiminnasta ja ennen kaikkea Alfons sai oppia ajamisesta tiukassa kilpailutilanteessa. Tiedämme nyt, mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää.

Alfonsin kansainvälinen kisakausi sisältää neljä EM-kisaa ja MM-kisat. Espanjasta 21.3.2024 käynnistyvät EM-kisaviikonloput päättyvät elokuun ensimmäisen viikonlopun kisoihin Ruotsissa. Välissä käydään Ranskan ja Slovakian kisat. Koko kisakauden päättää 12.–15.9. Englannissa ajettavat MM-kisat.

– Yksi esikisa eli Champions of the future –viikonloppu on jo ajettu. Ja vaikka sielläkin sattui ja tapahtui, voimme sanoa, että Alfons voi taitojensa puolesta sijoittua tämän vuoden EM:ssä 20 joukkoon. Tämäkin vuosi ja uusi luokka vie meitä jälleen eteenpäin. Alfonsin asettama tähtäin on taistella vuonna 2025 MM-tittelistä, Niko Miettinen kertoo tulostavoitteista.

Kuluvana vuonna Alfons ajaa Finndrive ry:n lisenssillä ja jatkaa edelleen kansainvälisissä kisoissa Koski Motorsport-tiimissä. Suomessa ajattaviin kisoihin osallistuminen on vielä auki.

Alfonsista voit lukea lisää Reilan sivuilta.

Tai jos haluat tukea ”Fontzia” kohti maailman huippua, lisäinfoa ja yhteystiedot löydät täältä.

Alfons Instagramissa: fontzi_

Alfonsin sijoituksia EM- ja MM-kisoissa voit tarkistaa täältä.

Sinua saattaa kiinnostaa