Homma Reilassa: Seifi-turvamyyjä Helena

17.7.2020

Miltä tuntuu harppaus työuralla Seifi-turvamyyjäksi? Kysytäänpä meidän upealta Helenalta! Helena on aloittanut Reilalla Seifinä aivan kesäkauden orastaessa. Uusi uraloikka turvallisuusalan tuoreimpaan tehtävään on päässyt yllättämään hänet kaikin puolin positiivisesti. Kunnollinen perehdytys aina alusta pitäen on antanut vahvan pohjan kiehtovassa ja vastuullisessa työssä menestymiseen.

Alku uudessa työssäni lähti sujuvasti käyntiin hyvän perehdytyksen ja työkaverien lämpimän vastaanoton myötä. Täytyy sanoa, että aivan alussa jännitin hieman haastavampia tilanteita, mutta niistä on kuitenkin selvinnyt napakalla puhejudolla ja hyvällä ennakoinnilla. Koulutuksen ja perehdytyksen opit ovat siis toimineet heti! Näin parin ensimmäisen työkuukauden jälkeen oma tyyli ja tekemisen varmuus ovat hioutuneet kohdilleen. Myös oma olo ja yhteisöllisyyden tunne kannustavien ja aitojen työkavereiden kanssa tuntuu todella hyvältä.

Helenan harppaus turvallisuusalalle Reilan remmiin on kulkenut monien hyvien ja tärkeiden työkokemusten kautta. Turvallisuusasiat ovat olleet näkyvästi läsnä Helenan töissä jo aiemmin esimerkiksi raitiovaununkuljettajana ja myyjänä työskennellessään. Kipinä Seifi-turvamyyjän työhön sai alkunsa hänen kohdattuaan turvamyyjän kaupassa työskennellessään. Seuraavaa askelta työelämässä ja osaamisensa kehittämisessä tuumaava Helena innostui hankkimaan lisätietoa tästä uudesta tehtävästä. Ja kuten näkyy, lopputulos on Seifisti paras!

Olen alun perin koulutukseltani merkonomi ja kokemusta työelämästä on kertynyt jo kouluikäisestä alkaen. Uteliaana ja monista aloista kiinnostuneina työtä on tullut tehtyä niin sairaala-apulaisena, kahvilassa, raitiovaununkuljettajana, esimiestehtävissä Postin eri yksiköissä, kioskikauppiaana, sekä myyjänä ja myymäläpäällikkönä eri kauppaketjuissa. Erityisesti kaupassa ja raitiovaununkuljettajana työskennellessäni sitä tuli nähtyä monenlaisia tilanteita. Turvallisuus on ollut aina lähellä sydäntäni ja vuodenvaiheessa osui se oikea hetki kohdalle kokeilla jotain aivan uutta. Kimmokkeena uudelle askeleelle oli silloisessa työpaikassani työskennellyt Seifi-turvamyyjä. Seurasin mielenkiinnolla hänen työtään ja kyselin uteliaana uudesta toimenkuvasta. Heräsi vahva into ja kiinnostus, olisko minustakin turvallisuusalalle tähän uuteen ja houkuttelevaan tehtävään. Perheellisenä ihmisenä kun ei ole helppoa istua pitkiä aikoja koulunpenkillä, tuntui täydelliseltä, että koulutus ja perehdytys tehtävään hoituvat suoraan Reilan toimesta.

Uudessa työssä on ehtinyt olla jo monta yllättävää puolta, nimittäin positiivista ja mukavaa sellaista! Reilujen ja kannustavien työkavereiden lisäksi Helenaa on ilahduttanut erityisesti asiakkaiden arvostus uuteen tehtävänkuvaan, sillä Seifi-turvamyyjä taitaa sekä turvallisuuden että hyvän mielen asiakaspalvelun. Siitä tulee runsaasti kiitosta ja innostuneita asiakaskohtaamisia monipuolisten työpäivien tiimellyksessä.

Tässä työssä asiakkaiden kohtaaminen ja hyvän kauppakokemuksen luominen tuntuvat erityiseltä. Moni asiakas on yllättynyt, että turvamyyjä osaa todella kohdata ja palvella samalla, kun varmistaa turvallisen kaupan kaikille. Siinä se oman työn merkitys todella näkyy. Lisäksi minulla on mahtavat työkaverit sekä omassa toimipaikassani, mutta meillä pidetään päivittäin yhteyttä myös Reilan omassa sisäisessä somessa. Tästä on iso ilo ja apu vaikka vinkkien, apujen ja meininkien viestimiseen. Ja onhan tässä Seifin hommassa myös tämä taloudellisesti houkuttava puoli. Meille Seifeille maksetaan kaupan alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa kaikkine lisineen, jonka lisäksi saa vielä S-ryhmän henksuedut.

Helenan ihailtava into tarttuu helposti niin työkavereihin kuin asiakkaisiin. Näin kesäkauden keskellä käykin mielessä, mistä tämä mahtava turvallisuuden tuore taitaja saa intoa ja inspistä arkeensa.

Olen aktiivisesti mukana meidän työporukassa ja osallistun esimeriksi Reilan sisäisen somen keskusteluihin. Tämän lisäksi seuraan Reilaa Facebookissa ja Instagramissa, sekä jaan työfiiliksiä myös ystäviäni innostamaan. Kaupassa käydessä kun huomaa tutun oranssin paidan, on mukava käydä moikkaamassa kollegaa ja kysäistä kuulumisia. Ja näin kesällä, vapaa-ajasta on mukavaa nauttia rennoissa merkeissä perheen ja kavereiden kanssa. Hyvän ja merkityksellisen työn vastapainona myös vapaa-aika tuntuu hyvältä ja merkitykselliseltä.

Lue muita työntekijätarinoita