Homma Reilassa: Liikkuvien palveluiden Iken

24.3.2021

Iken on ottanut kaiken irti taipaleestaan Reilalla. Matka on vasta alussa, mutta Helsingistä lähtöisin oleva positiivinen nuorukainen on jo ehtinyt työskentelemään useammassa Reila-roolissa. Tällä hetkellä hän vaikuttaa liikkuvissa palveluissa.

Kaikki alkoi onnekkaasta päätöksestä vastata Reilan työpaikkailmoitukseen, joka Ikenin silmiin osui. Valinta osoittautui hyväksi viimeistään, kun hän alkoi huomata asioita, jotka erottavat yrityksen edukseen kilpailijoista turvallisuusalalla.

Kokemusta on kertynyt laidasta laitaan aikaisemmaltakin työ- ja opiskelupolulta. ”Kaikki matkan varrella kertyneet kokemukset ovat rikastuttaneet ja kehittäneet minua! On ilo ja kunnia tuoda tätä kerääntynyttä kehitystä jo valmiiksi korkeatasoiseen Reilaan”, Iken kertoo analyyttisesti.

Iken saa draivia mahdollisuuksien ilmapiiristä, jollaisen hän kertoo näkevänsä nykyisessä työpaikassaan joka päivä. Toisaalta hän myöntää, että vaikka mahdollisuuksia tarjottaisi paljonkin, kaikki eivät niihin välttämättä tartu.

”Tällä hetkellä Reila työnantajana mahdollistaa sen, että tekijällä kuin tekijällä on kiinnostava työarki ja mahdollisuuksia täynnä oleva työympäristö sekä -yhteisö. Toki on ihmisestä kiinni, haluaako tämä luoda kiinnostusta näitä asioita kohtaan, mutta mielestäni siinä riittää jo muutama lähde innovatiiviseen työdraiviin!”.

Reilan suurimmaksi rikkaudeksi hän nostaa kotimaisuuden. ”Se mahdollistaa monia hienoja etuja niin henkilöstön kuin varmasti myös asiakkaiden näkökulmasta”, Iken sanoo. Totta se on – vuonna 2000 perustettu Reila on SOK:n omistama 100 % kotimainen yhtiö. Aiemmin se tunnettiin nimellä Rekla Oy, kunnes 2019 nimi vaihtui Reila Palvelut Oy:ksi.

Nimi ei ole ainoa tapa, jolla Reila on päivittynyt. Kehitystä tapahtuu Ikenin mukaan arjessa jatkuvasti. Hän sanoo yllättyvänsä positiivisesti hyvin usein yhä uudelleen. ”Ilostun esimerkiksi, kun havaitsen kollegojen poikkeuksellisen hyvän ammattitaidon tai huomaan työnjohtajan viisaat toimintamallit. Tämä luo luottamusta Reilaa kohtaan työnantajana ja vie itse turvallisuusalan kehitystä Suomessa yhä korkeammalle tasolle.”

Hän pitää Reilan etenemismahdollisuuksia hyvänä – ja on siitä itse kävelevä esimerkki. ”Työnjohdon ja esimiesten läheinen tuki, ohjeistus ja kehittävä huomiointi ovat selkeästi läsnä, mikä mahdollistaa etenemisen Reila-uralla.  Työskentely Reilalla on turvallisuusalalla eteneville työntekijöille ainutlaatuinen kokemus”, Iken sanoo.

Ikenin vapaa-aikaan on poikkeustalven aikana mahtunut myös positiivisia asioita, kun hän on muun muassa jatkanut opintojaan ja pystynyt viettämään enemmän aikaa perheensä kanssa. Kesän suunnitelmat eivät poikkea paljon nykyarjesta, sillä suunnitelmissa ovat työt, opiskelu ja ajanvietto perhepiirissä.

Lue muita työntekijätarinoita