Homma Reilassa: Eva Wahlström

10.9.2021|

Tällä viikolla kokoontui Fleminginkadun Ässäkeskukseen ensimmäinen rohkea joukko reilalaisia, kun kauan odotettu yhteistyö Reilan ja nyrkkeilijäpariskunta Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen kanssa käynnistyi. Nyt alkanut kuukausittainen mindfulness-boxing -valmennuskonsepti on ainutlaatuinen aluevaltaus turvallisuusalalla Suomessa, ja samalla yksi uusi kohta Reilan jo valmiiksi mittavaan henkilöstöetujen listaan.

Reilalaisten toinen valmentaja Eva Wahlström oli tyytyväinen hyvin sujuneen ensimmäisen session jäljiltä. ”Olemme molemmat superiloisia, kun saatiin homma pyörimään. Ensimmäinen tapaaminen oli tosi inspiroiva ja onnistunut”, Eva hehkuttaa. Paikallaolijat vaikuttivat olevan samaa mieltä. Hikikarpaloilta ei tosin säästytty, eikä liioin omien ajatusmallien haastamiselta. Vastapainoksi tehtiin rentoutumisharjoituksia.

Mennyt kesä oli koutseille ensimmäinen tuoreen perheenlisäyksen kanssa, ja aika on kulunut pitkälti ”vauvasta nauttien”. Niklas toki harjoittelee urheilijana vuoden ympäri, Eva jäi muotoilijan opinnoista äitiyslomalle juhannuksen tietämillä.

Ensimmäisen valmennuksen teema oli itsetuntemus. Ex-nyrkkeilijä Eva pitää lajiaan sellaisena, jossa tämä taito kasvaa, kun peiliin on katsottava päivittäin. Toisaalta ei tarvitse olla ammattinyrkkeilijä, jotta voi käsitellä näitä teemoja jokapäiväisessä elämässä.

”Jos on kiinnostunut omasta henkilökohtaisesta kehityksestä ja itsetuntemuksesta, niin lähes kaikki kokemukset ja kohtaamiset opettavat jotain. Toki vanhemmuus ja avioliitto opettaa tosi paljon, kuten muutkin ihmissuhteet. Nikun burnout ja siitä toipuminen sekä mun vakava loukkaantuminen, joka keskeytti uran ja meinasi viedä hengen, opetti paljon sekä itsestä että elämästä”, Eva kertoo.

Wahlströmin oma itsetuntemus meni puntariin myös silloin, kun hän tiedotti nyrkkeilyuransa lopettamisesta keväällä 2020. Toisaalta hän oli valmistautunut uran loppumiseen jo vuosia. ”Opinto-oikeuteni loppuu piakkoin, joten yksi syy lopettamiseen oli se, että halusin saada maisterinopintoni tehtyä. Halusimme myös lapsen. Kun lopetin nyrkkeilyn, niin oli aika helppoa tarttua muuhun, sellaiseen tekemiseen, joka myös on osa mua”, hän sanoo.

Eva kertoo halunneensa nähdä elämän muustakin kulmasta kuin kovan huippu-urheilun kautta. ”Tänä päivänä olen herkempi ja pehmeämpi, ja on helpompi olla läsnä, kun en ole niin uupunut koko ajan”, hän sanoo. Aivan samoinhan myös turvallisuusalalla vaaditaan jämäkkyyden lisäksi läsnäolon taitoa.

Ensimmäisen valmennuskerran lopuksi Suomen toistaiseksi ainoa ammattinyrkkeilyn maailmanmestari kehaisi osallistujia turvallisesta tilasta, joka Ässäkeskuksen ”neukkariin” yhdessä iloisella porukalla luotiin. Reila yrityksenä saa niin ikään kiitosta. ”Hyvä meininki, jossa lähestytään tekemistä ja ihmistä positiivisen kautta. Koko tämä projekti on osoitus siitä, miten rohkeasti yrityksessä toimitaan.”

Tulevissa valmennuksissa käsitellään muun muassa läsnäoloa, voittamista ja häviämistä sekä burnoutia ja siitä palautumista. Onko jokin teema, mitä kokonaisuuden kehittäjät itse odottavat kaikista innokkaimmin? ”Ollaan innoissamme kaikista, onhan ne meidän suunnittelemia aiheita”, Eva nauraa.

Kaikki Reilan työntekijät ovat tervetulleita seuraaviin sessioihin alustavasti joka kuukausi lukuun ottamatta joulukuuta, jolloin valmennus on tauolla. Ilmoittautuminen sisäisissä kanavissa.

Sinua saattaa kiinnostaa

12.5.2022 Uutiset

Miksi Reilalle töihin?

Seifi-turvamyyjistään tuttu Reila tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja Suomen parhaat…
Lue lisää